Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Feltűzték a szalagokat a berzsenyis diákokra

2014.02.10.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Hétvégén kerültek megrendezésre az idei szalagavatók a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskolában. Az iskola szakképzős tanulói február 7-én, a gimnázium diákjai február 8-án kapták meg a felnőtté válást jelképező szalagokat.  

A szalagavató minden ember életében kiemelkedő és jelképes esemény, amelyre még évek múlva is szívesen gondol vissza. Február 7-én a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola végzősei is felsorakoztak a városi sportcsarnokban, hogy a középiskolás éveik végéhez közeledve közösen emléket állítsanak ezen időszaknak és megkapják szalagjaikat, melyeket büszkén viselhetnek majd.



Az ünnepelteket először Fehér László polgármester köszöntötte, aki gratulált a végzősöknek az eddig elért eredményekhez és sok sikert kívánt nekik a jövőbeni terveik megvalósításához is, akár tovább tanulnak, akár munkába állnak a vizsgák után. Hangsúlyozta, hogy a mostani döntéseik nagyban befolyásolják későbbi életüket és higgyenek abban, hogy tanulással és szorgalmas munkával igazi értékeket teremthetnek. Ezután Sipos Tibor iskolaigazgató is köszöntötte a diákokat, aki elmondta, hogy életük egyik legfontosabb időszaka ez, és fontos, hogy megállják helyüket a mai világban, még akkor is, ha néha nehézségekbe ütköznek útjuk során.

 

Őszintén reméli, hogy a közös munka meghozza gyümölcsét és mindenki örömmel emlékszik majd az itt eltöltött évekre. A beszédek után hagyományokhoz híven megtörtént az ünnepélyes szalagfeltűzés, amely a felnőtté válás első lépéseit jelképezi a diákok számára. Ezt követően táncos produkciókkal illetve az osztályokról készült kisfilmekkel szórakoztatták a közönséget, majd végezetül az angolkeringő bemutatása zárta a műsort.

Február 8-án a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola végzős gimnazistáira is felkerült a felnőttkorba lépést szimbolizáló díszes szalag.



Az idei tanévben 61 gimnazista számára zárul le diákéletük egy szakasza, és veszi kezdetét egy újabb korszak. Az ünnepségen elsőként Sipos Tibor igazgató osztotta meg gondolatait az ünnepeltekkel: „Kedves Végzős Diákjaink! A középiskolás éveikből már nem sok maradt hátra. A hátralévő heteket, ezt a pár hónapot példamutatóan töltsék. Legyenek céltudatosak, megfontoltak, magabiztosak. Alsóbb évfolyamos iskolatársaiknak mutassanak példát. Törekedjenek a hatékonyságra, hogy a nem kevésbé fontos továbbtanulásban is elérjék kitűzött céljaikat.”

A szalagavató ünnepség jelentőségét méltatta Fehér László polgármester is, aki megköszönte a végzős diákok és tanáraik eddigi munkáját, a maturandusoknak sok sikert kívánt a felnőtté váláshoz vezető úton. „Mai szalagavató ünnepségünkön legbelül mindannyian számot adunk. S reméljük, hogy átadunk magunkból valamit – normákat, értékeket, életérzéseket, gondolatokat. Bízom benne, hogy felnőtté válásotok során jó hasznát veszitek, hiszen a szalagavató ünnepségen a hivatalos nagykorúsításotok megtörténik.”

 

A köszöntőket követően az est fénypontja következett, amikor a két végzős osztály tanulói számára osztályfőnökeik feltűzték a szalagot, amely a mögöttük lévő négy illetve hat évnek a jelképe és a felnőtté válás szimbóluma. A végzős diákok ezután sokszínű műsorral köszöntötték a tiszteletükre megjelent tanárokat, diákokat és vendégeket. Az osztályok diabemutatón keresztül betekintést engedtek az életükbe, és egyéni produkciókkal is meglepték a bálozó közönséget. A szalagavató bál a hagyományokhoz hűen az utolsó évesek keringőjével vette kezdetét.




MK - BVZS

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb