Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Gazdag Erzsit idézte a szavalóverseny

2014.02.09.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

A korábbi évek hagyományait folytatva a Városi Általános Iskola idén is megszervezte a híres költőnő, Gazdag Erzsi nevével fémjelzett szavalóversenyt az iskoláskor előtt álló gyerek részére. A február 8-ra meghirdetett rendezvényre a környék óvodáiból érkeztek szavalók. 

„Volt egyszer egy mesebolt,

abban minden mese volt:

fiókjában törpék ültek,

vízilányok hegedültek.”



Talán nincs is olyan gyermek, akinek ne csengne ismerősen Gazdag Erzsi neve, és ne ismerne legalább egy költeményt a híres költőnő tollából. Versein generációk nőttek fel, és nőnek fel a mai napig. Kisgyerekként énekeltük, felnőttként pedig a gyerekeknek tanítjuk a „Volt egyszer egy mesebolt, Az egy kis malac röf-röf-röf vagy a Hull a hó, hull a hó mesebeli álom” sorait, melyekről talán nem is tudjuk, hogy Gazdag Erzsitől valóak. A Városi Általános Iskolában már sok éves hagyomány, hogy a meseboltjáról híres ifjúsági író tiszteletére szavalóversenyt szerveznek az óvodások körében. Idén 51 leendő kisiskolás állt felkészülten a zsűri elé egy-egy Gazdag Erzsi verssel, aki 102 éve született és 27 évvel ezelőtt, február 9-én halt meg.



Az idei Gazdag Erzsi versmondó versenyt a nagy érdeklődésre való tekintettel két csoportban rendezték meg. A zsűri értékelése alapján első helyezést ért el Somogyi Norina és Deé Lara. Második lett Horváth Eszter és Horváth Áron, harmadikként pedig Kustánczi Olivér és Farkas Vivien végzett. Különdíjat kapott Ködös Bence, Mell Varga Máté, Kolompár Virginia valamint Kiss Ivett.




b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb