Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Együtt szavalt a nemzet

2014.01.23.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Január 22-én a világ valamennyi magyar nyelvű általános és középiskolájának részvételével Kölcsey Ferenc Himnuszával útjára indult az Együtt Szaval a Nemzet program.  


A szervezők szándéka az volt, hogy a Magyar Kultúra Napján délelőtt 10 órakor több ezer diák közösen szavalja el a nemzeti Himnuszt az internet segítségével. A kezdeményezéshez a Celldömölki Városi Általános Iskola közel 900 tanulója is csatlakozott, akik egymás hangját megerősítve zengték a magyarság emblematikus versét. A skandálás Jordán Tamás Kossuth-díjas színész-rendező szakmai irányítása mellett valósult meg, aki nem először vezényelt nyilvános szavalást.

A program honlapján olvasható információk szerint, a szervezők egy új, nemzeti összetartozást erősítő kezdeményezést szeretnének elindítani, melynek küldetése a magyar kultúra népszerűsítése és a magyar közösségek összekapcsolása világszerte. Az időpontválasztás nem véletlen, hiszen idén 25. alkalommal ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát.

Az országos programhoz csatlakozó iskolák az elhangzott szavalatokat feltölthették az internetre is, melyek a YouTube csatornáján keresztül visszanézhetőek. Az intézmények április 11-ig újabb szavalatokat is feltölthetnek, a legnézettebbeket a Magyar Költészet Napján díjazzák.


b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb