Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

A konyha marad, az SZTK pedig bekerül a kórház területére

2014.01.19.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

A Népjóléti Szolgálat főzőkonyhája 2012 január elseje óta a Kemenesaljai Egyesített Kórház (KEK) élelmezéssel kapcsolatos feladatait is ellátja. Az együttműködés eddig problémamentes volt, a kórház struktúraátalakítása azonban jelentősen megnövelte az intézmény deficitjét.  

Dr. Farkas Péter, a Kemenesaljai Egyesített Kórház igazgatója elmondta, hogy a kórház likviditási helyzete az elmúlt év végére kritikussá vált, szállítói tartozások halmozódtak fel és a Népjóléti Szolgálat felé sem tudták megfelelő ütemben teljesíteni a számlákat. A konszolidációs támogatásból a 2012. október 31-ig lejárt tartozásukat fedezni tudták, ám a likviditási helyzetük továbbra sem stabil. Azért, hogy a tartozásállományt ne növeljék a Szolgálat felé, felmerült, hogy a kórház élelmezését más szolgáltatón keresztül látják el. Erre azonban nem kellett, hogy sor kerüljön, hiszen az önkormányzat a kórházzal együttműködve közös megoldást keresett a problémára. Ennek megfelelően a tartozás átütemezésre kerül, amit az év végéig megpróbál egyenlő részletekben kifizetni a KEK. A kórház élelmezésének 50%-át Celldömölk Város Önkormányzata megelőlegezi, ennek költségét az idei évi konszolidációs támogatásból kívánja kiegyenlíteni az intézmény.


Az élelmezés ellátásban nem, a járóbeteg szakellátásban viszont jelentős változás várható a közeljövőben. A Kemenesaljai Egyesített Kórház a TIOP 2.2.6. pályázaton 960 millió forintot nyert a rendelőintézet áthelyezésére. Ennek keretében a kórház területén, a régi középső belgyógyászati pavilon helyén, a főépülettel egybeépítve kétszintes járóbeteg-ellátó központ épül. A támogatási szerződés alapján az átadásra 2015 júniusában kerülhet sor. Az igazgatótól megtudtuk, hogy nemcsak az épület lesz új, hanem a műszerezettség is a 21. századnak megfelelő lesz: a pályázati pénzből futja a régi, elavult műszerpark lecserélésére. A kivitelezést a közbeszerzési eljárás lefolytatása után lehet elkezdeni. A tervek szerint a tavasszal megtörténhet a munkaterület átadása, és elindulhat az építkezés a kórház területén.


b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb