Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Együtt Celldömölkért és a celldömölkiekért

2014.01.15.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

A több mint 70 tagú Együtt Celldömölk Városért Egyesület vezetőségének 2013. év végén lejárt a megbízatása. A tagok egyöntetűen Marics Sándornét választották meg új elnöknek. Arról, hogy mit jelent számára a civil élet és az egyesületi munka személyesen kérdeztük meg: 


- Évekkel ezelőtt hallottam már róla, hogy a városban működik egy olyan civil szervezet, mely Celldömölkért működik, tagjai az itt élők megsegítéséért fognak össze. Úgy gondoltam, ha egyszer van egy ilyen egyesület, amin keresztül én is tehetek valamit a városért, akkor miért ne csatlakoznék hozzá. Végül testvéremmel együtt jelentkeztünk a tagságba, immár tíz évvel ezelőtt. Először kisebb feladatokat vállaltam el: kerékpártúrákat és különböző társadalmi munkákat szerveztem, majd még inkább bekapcsolódtam a közösségi életbe. Jól éreztem magam ebben a körben, jó érzés volt valahova tartozni. Aztán tavaly év végén, mikor az előző vezetőség megbízatása lejárt, a tagtársak bizalmat szavaztak nekem és megválasztottak az egyesület elnökének.


Milyen tervekkel vág bele ebbe az új munkába?


- Elsődleges célom a tagság bővítése és fiatalítása, mert sajnos el kell mondani, hogy az elmúlt években elöregedett az egyesületünk. Olyan programokat szeretnék szervezni, mely a fiatal korosztályt is mozgósítja, az ő érdeklődésüket is felkelti. Szeretném, ha a szervezet egyfajta karitatív-szerepet is felvállalna a helyi közösségért.


Minden évben vannak hagyományosan az egyesület nevéhez köthető rendezvények…


- Évek óta megrendezzük az egyházak vezetőivel és a KMKK-val együtt az adventi gyertyagyújtás programsorozatot a főtéren. Ugyanebben az időszakban karácsonyi adománygyűjtésbe kezdünk a nagycsaládosok és idősek javára. Minden évben egy kiemelt cél érdekében jótékonysági műsort és vásárt is szervezünk. Tavaly Mága Zoltán közreműködésével a celldömölki mentőállomás esetkocsival történő ellátása érdekében szerveztünk jótékonysági koncertet a KMKK-ban, amelyen egy millió forintot sikerült összegyűjteni. Kincsesdoboz néven egy új akcióba fogtunk, mellyel a hátrányos helyzetű családban nevelkedő gyermekek karácsonyát kívántuk szebbé tenni.


Mi várható az idei évre?


- A hagyományos rendezvényeinket természetesen az idei évben is szeretnénk megszervezni. Emellett folytatjuk a társadalmi munkánkat, értve ezalatt a közterek rendbetételét, a környezet szépítését. Ha sikeres elbírálás alá esik a pályázatunk, akkor szeretnénk megoldani a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatását, foglakoztatását. A város munkáját segítve, teljes erőbedobással készülünk a tulipán fesztiválra, melyre holland vendégek meghívását is tervezzük. Továbbra is minden hónap első keddjén tartjuk összejöveteleinket a KMKK-ban, ahová várjuk mindazokat, akik úgy érzik, szívesen tennének Celldömölkért, az itt élőkért!

b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb