Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Esetkocsiért szólt a hegedű

2013.12.17.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

„A szíveddel láss!” – ez az önmaga jelentésén is túlmutató rövid mondat az elmúlt időben az Együtt Celldömölk Városért Egyesület jelmondatává vált. A civil szervezet ötödik éve már, hogy jótékonysági akciót szervez egy kitűzött nemes cél érdekében. Az Apáczai Kiadóval és a jótékonysági est támogatóival közösen gondolkodva az idei évben a celldömölki mentőautók felszereltségének fejlesztéséért fogtak össze a segítő kezek.  

Karácsony táján megszaporodnak a jótékonysági felhívások. Nem véletlen ez, hiszen az év legmagasztosabb ünnepéhez közeledve még inkább odafigyelünk azokra, akiknek segítségre van szükségük.

Az Együtt Celldömölk Városért Egyesület néhány hónappal ezelőtt aláírásgyűjtést kezdeményezett a celldömölki mentőállomás esetkocsival történő ellátása érdekében. Addig, amíg a hivatal kerekei forognak a civil szervezet elindított egy jótékonysági akciót, mellyel a leendő esetkocsi műszaki felszereléséhez kívánnak hozzájárulni. Ennek egyik állomása volt, az a jótékonysági koncert, amit december 15-én Mága Zoltán teltházas közönség előtt tartott a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. A szeretet hegedűse visszatérő vendége Celldömölknek, többször állt már élére városunkban is egy-egy karitatív kezdeményezésnek. Mint mondta, most is szívesen fogadta a felkérést, hiszen szívügyének tekinti a jótékonykodást. Talán ettől is szólt ezen az estén még tisztábban a hangszere (no meg az angyaloktól, akik elkísérték a koncertre).



Fehér László, polgármester a koncert előtt röviden összefoglalta a mentőállomás eddigi történetét: Az új mentőállomás avatására 2007-ben került sor, a fejlesztésére azóta többször is történt ígéret. A tavalyi év májusában bekövetkezett kórházi struktúraátalakítással megszűnt az aktív kórházi ellátás Celldömölkön, ezért a térség valóban megérdemelne egy korszerű esetkocsit. „Ahol a szavak elhagynak bennünket, ott kezdődik a zene.” – mondta a városvezető, majd a szeretet hegedűse tisztelte meg játékával a nagyérdeműt.

Mozart g-moll szimfóniája után a Hegedűs a háztetőn című musicalrészletet játszotta el hálás közönségének, aki tapsviharral ismerte el a hegedűművész és angyalainak lehengerlő előadását. A koncerten elhangzott a Schindler listája című film fő betétdala, Brahms V. magyar tánca és még sok virtuóz szám. Söptei Józsefné, az Együtt Celldömölk Városért Egyesület alelnöke elmondta, hogy a jótékonysági akcióból befolyt teljes összeget, azaz egy millió forintot a mentőállomás felszerelésére ajánlja fel a civil szervezet, mely jelképesen átadásra is került a koncerten. Az adományt dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének megbízott orvosigazgatója vette át, aki elmondta, hogy ebből az összegből olyan mentéstechnikai eszközöket fognak vásárolni, amelyek a magasabb szintű mentőellátáshoz szükségesek. A jótékonysági esten Karádi Mihály, a Celldömölki Mentőállomás vezetője köszönetet mondott a szervezőknek, az előadóknak és a támogatóknak a nagylelkű adományért. „Szívtől szívig ért ez a muzsika.” – mondta a koncert után Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy csak így lehet egy ilyen nemes célnak eleget tenni.



A jótékonysági koncert mellett idén is szervezett karácsonyi vásárt a piactéren az Együtt Celldömölk Városért Egyesület, melynek bevételét szintén a mentőállomás esetkocsijának felszerelésére kívánják fordítani. Emellett a civil szervezet 10-12 rászoruló család karácsonyát élelmiszeradománnyal teszi szebbé, a Kincsesdoboz-akcióval pedig megunt játékokat és ruhaneműket juttatnak a hátrányos helyzetű családokhoz.


Baranyai-Vajda Zsuzsa

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb