Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Őszi közgyűlés a Baráti Körnél

2013.12.04.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Őszi taggyűlését tartotta november 23-án a Kemenesaljai Baráti Kör. A közgyűlésen a város új turisztikai beruházásaival ismerkedtek meg az egykori berzsenyis diákok.


Vas megyén belül vagy a megyehatáron kívül élnek ma már azok az öregdiákok, akik közül valamennyien a mai Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola jogelődjének tanuló voltak. A Kemenesaljai Baráti Kör tagjaként ápolják az intézmény hagyományait, őrzik az ott szerzett emlékeket, és amiben csak tudják, segítik egymást. Dr. Zsiray Ferenc, a Kemenesaljai Baráti Kör elnöke sajnálattal mondta el, hogy a taglétszámuk évről-évre csökken, az utánpótlás pedig hiányzik. Noha fontos lenne, hogy azok, akik kikerülnek az iskola falai közül, később is fenntartsák a kapcsolatot egymással és az intézménnyel. Büszkén mondta, hogy az iskola első „garnitúrái” rendszeresen megtartják az érettségi találkozójukat, ahogy korosodnak, annál gyakrabban szerveznek összejöveteleket. A Kemenesaljai Baráti Kör lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni a helyi középiskolásokat.



Tanulmányi ösztöndíjjal támogatja a szociálisan rászoruló tanulókat, és minden évben kiírja a Jónás-Szente pályázatot, melyre az irodalomban, a tudományokban és az egyéb művészeti ágakban jeleskedő diákok neveznek be rendszerint. Az őszi közgyűlésen a jelenlévők egyperces néma felállással emlékeztek meg elhunyt társaikra majd Fehér László polgármester beszámolt a városban történt fejlesztésekről. Kiemelte a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő mellett létesített új műfüves labdarúgópályát, melyet aznap adtak át a sportolóknak. A városvezető ismertette a fürdő területén zajló fejlesztési munkálatokat, élén az épülő négycsillagos szállodával és a kempinggel. Az egykori berzsenyis diákokat emlékeztette Celldömölk várossá avatásának napjára, melynek 35. évfordulóját jövőre ünnepli Kemenesalja fővárosa. A polgármesteri beszámolót követően a közgyűlés megkezdte érdemi munkáját.


B-VZS

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb