Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Használatba vették a város új műfüves pályáját

2013.12.04.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Újabb műfüves labdarúgópályát avattak Celldömölkön. A Vulkán Gyógy- és Élményfürdő melletti területen kialakított 110x72 méter nagyságú pálya ünnepélyes átadására november 23-án került sor.

Celldömölk Város Önkormányzata az országos labdarúgópálya-építési program második ütemének keretében építette meg a város legújabb, 110x72 méter nagyságú műfüves labdarúgópályáját. A közel 135 millió forintos beruházás 70%-át a Magyar Labdarúgó-szövetség biztosította, a 30%-os önrészt pedig az a vállalkozói csoport vállalta, mely a fürdőnél jelenleg zajló négycsillagos szálloda és kemping építésében vesz részt. A Vulkán Gyógy- és Élményfürdő melletti területen kialakított játéktér Vas megye második legnagyobb műfüves labdarúgópályája, a celldömölki sportpályák sorában pedig negyedikként épült meg. Fehér László, Celldömölk város polgármestere az avatóünnepségen elmondta, hogy Vas megyében először Celldömölkön létesült műfüves labdarúgópálya, 2005 nyarán. A Bozsik-program keretében átadott sportpálya a Celldömölki Városi és Vasutas Sportegyesület területén épült, amelyet azóta két hasonló létesítmény követett. „Az első pályánk 65x40 méter nagyságú volt. 36 millió forint álalmi támogatás mellett 9,6 millió forint önrészt és 25 millió forint értékű társadalmi munkát vállaltunk” – hangsúlyozta a polgármester. „2012 augusztusában a Magyar Labdarúgó-szövetség országos pályaépítési programjának első fordulójában elnyert pályázatból szintén a városi sportcentrumban létesítettünk egy 40x20 méteres nagyságú pályát, melynek 27 millió forintos összköltségéből 30%-ot, 8,1 millió forintot kellett vállalni önrészként a városnak. Az összeg felét az önkormányzat állta, míg a másik része szponzorok támogatásából adódott össze. Ez év nyár elején a Belügyminisztériumtól elnyert pályázat eredményeképpen épülhetett meg a városi általános iskola sportudvarán az elsősorban iskolai sportot szolgáló pálya 25 millió forintos beruházásban, melyből 5 millió forint önrészt vállalt az önkormányzat. Ez a négy labdarúgópálya minimális önkormányzati ráfordítással, javarészt az állam, a Belügyminisztérium valamint a szponzorok támogatásával valósulhatott meg.” – összegezte az eddigi beruházásokat a polgármester.

A város új műfüves pályája új célközönséget kíván megszólítani. Az eddig megvalósult fejlesztések a városi sportéletet szolgálják, az iskolások tanórai sportolását, a CVSE felnőtt és utánpótlás csapatainak felkészülését, valamint a város lakosainak szabadidős tevékenységét. A most átadott pálya a fürdő gyógyvízére valamint az épülő szállodára alapozva a hazai és a külföldi labdarúgócsapatoknak nyújt edzéslehetőséget a felkészülési időszakban. A sportpályát az önkormányzat tartja fenn és üzemelteti. Gerhard Wendl, a JUFA GmbH ügyvezető igazgatója, pozitívan nyilatkozott a város új létesítményéről, meggyőződése szerint a celldömölki sportolók mellett más csapatok is rendszeres használói lesznek a játéktérnek.

Az avató ünnepségen jelen volt dr. Gadányi Károly, az MLSZ Vas megyei igazgatóságának társadalmi elnöke, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik megálmodták, megtervezték, támogatták és kivitelezték a város legújabb műfüves pályáját, mellyel nemcsak Celldömölk, hanem a megye labdarúgása is gazdagodott. A Magyar Labdarúgó-szövetség Fair Play bizottságának tagja bízik benne, hogy ez az új létesítmény újabb tehetséges játékosokat ad a magyar és az egyetemes labdarúgásnak. Mint mondta, az utánpótlás mindig is sarkalatos pontja volt a magyar futballnak. A fejlődés lehetősége adott a pálya által, az eredmény pedig a sportvezetők, az edzők és a játékosok kemény munkáján múlik.

Az avató beszédeket követően hivatalosan is átadásra került a létesítmény. Fehér László Celldömölk város polgármestere, Kovács Ferenc a Vas megyei közgyűlés elnöke, dr. Gadányi Károly az MLSZ Vas megyei igazgatóságának társadalmi elnöke, Gerhard Wendl, a JUFA GmbH ügyvezető igazgatója, Rudolf Wiedner, a Jufa Ungarn Kft. ügyvezető igazgatója valamint Anton Gsellmann, a Wewalka cég tulajdonosa társaságában ünnepélyesen átvágta a nemzeti színű szalagot. Az avatóünnepséget stílszerűen labdarúgó mérkőzések követték. Pályára lépett a Haladás öregfiúk csapata, a JUFA labdarúgócsapata, a Vas megyei orvos válogatott valamint a CVSE öregfiúk csapata.


B-VZS

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb