Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Dunántúli vasutas nyugdíjas találkozó Celldömölkön

2013.11.13.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

 Regionális nyugdíjas vasutas találkozó helyszíne volt november 9-én a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár. A rendezvényt harmadik alkalommal szervezte meg a házigazda szerepét betöltő Kemenesaljai Nyugdíjas Vasutas Klub.

 


Celldömölk vasutas város múltját mi sem bizonyítja jobban, minthogy november 9-én a művelődési központ galériája zsúfolásig megtelt a MÁV egykori dolgozóival. Pálné Horváth Mária, az intézmény igazgatója köszöntőjében az orosz irodalom egyik nagy alakjához, Gogolhoz nyúlt vissza, és arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy mindannyian a vasutas közösség köpenyéből bújtunk ki. Példaértékűnek nevezte azt a civil összefogást, ahogyan a vasutas nyugdíjasok a közösségüket szervezik. A kulturális találkozó vendége volt Horváth László, a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetségének elnöke, aki beszédében az országos szövetség jelentőségét méltatta és a generációk összefogását szorgalmazta.



A regionális találkozóra ezúttal is a Dunántúl minden területéről érkeztek egykori vasúti dolgozók. Tapolcáról, Székesfehérvárról, Sopronból és Pécsről is jöttek vendégek a Kemenesaljai Nyugdíjas Vasutas Klub meghívására. A közel százfős társaságot egy valami biztosan összekötötte: valaha mindannyian a vasúttársaság alkalmazottjai voltak. A jelenlévő, több mint százfős vendégsereg jó hangulatáról a városban működő művészeti csoportok gondoskodtak. A kulturális programban közreműködtek a Soltis Lajos Színház stúdiósai és a Kemenesalja Néptánccsoport táncosai. Fellépett az Ultraviolák Bábcsoport és Kapui Gyula, aki nosztalgia műsorral ajándékozta meg a nyugdíjasokat. A rendezvény kötetlen beszélgetéssel és mulatozással folytatódott.


B-VZS

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb