Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Apró gyógyír volt a jótékonysági műsor

2013.11.13.

Baranyai-Vajda Zsuzsa


 

„Csak a lelkünk erősebb és maradandóbb, mint a kő és a fém – ezért soha nem szabad másképpen látnunk magunkat, mint lelkünk térfogataiban. Az erő, mely a romlandó testi szövetben kifejezi magát, nemcsak alkatrésze, hanem értelme a világnak. Ez az erő az emberi lélek. Minden más, amit a világban jelentünk és mutatunk, nevetséges és szánalmas.” Érdemes megállni és elgondolkodni a fent idézett Márai-sorokon. A mai rohanó világban gyakran megfeledkezünk arról, hogy miért is vagyunk a Földön. Önnös érdekeinket akarjuk mindenki akarata fölé helyezni, és elveszünk a lét értelmében. Majd, amikor nem számítunk rá, kapunk egy pofont az élettől, ami átírja az eddigieket és felnyitja a szemünket. Azt mondják a nemes cél, a jó ügy összehozza az embereket. Erről tanúskodott Celldömölk lakossága is, amikor egy emberként állt ki amellett a jótékonysági akció mellett, melyet egy helyi lakos javára hirdetett meg a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület.


Fehér László, az egyesület elnöke a jótékonysági esten köszönetet mondott mindazoknak, akik együttérzésüket kifejezve jelenlétükkel csatlakoztak a rendezvényhez és anyagi hozzájárulásukkal segítették Németh Pétert és családját, hogy állapotának megfelelő, steril szobát tudjanak otthonában kialakítani a mielőbbi gyógyulás reményében. Dr. Kovács Zoltán háziorvos elmondta, hogy Péter megbetegedése egy banális felső légúti fertőzéssel kezdődött 2008 nyarán. Miután a gyógyszeres kezelés hatástalannak bizonyult és a fulladásos tünetek hetek múltán is fennálltak, kardiológiai vizsgálatra küldte tovább, ahol szívizomgyengeséget diagnosztizáltak. Miután Magyarország tagja az Eurotransplant szervezetnek (nemzetközi donorkereső hálózat), Péter felkerült a várólistára és szeptemberben megtörtént a szívbeültetés. November első heteiben engedték haza a kórházból, az orvos rendelése szerint viszont egy ideig mellőzni kell a látogatását, hiszen közvetlen környezetével is csak védőfelszerelésen keresztül érintkezhet. A jótékonysági műsoron a családot támogatásáról biztosította Erdélyi Antal a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület elnökségi tagja. Részt vett az estén Péter felesége, Némethné Varga Virág is, aki azt mondta, jó érzés, hogy vannak még adakozó emberek ebben a pénztelen világban és köszönetét fejezte ki azoknak, akik lehetőségeikhez mérten támogatták a családot.


A jótékonysági műsorban közreműködtek a Celldömölki Városi Általános Iskola Alsósági Tagiskolájának diákjai, a Celldömölki Városi Óvoda Alsósági Tagóvodájának gyermekei, az Ádám Jenő Zeneiskola tanárai és növendékei, a Soltis Lajos Színház tagjai, a Kemenesaljai Művelődési Központ Mazsorett Csoportja, az Ultraviolák Bábcsoport és Kapui Gyula, a Fény Együttes tagja. Azok, akik összegyűltek ezen az estén, egy nemes cél érdekében fogtak össze, tettükkel bizonyították, hogy van még önzetlen segítségnyújtás a világon.


 


Baranyai-Vajda Zsuzsa

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb