Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Mécsesgyújtás a halottak emlékére

2013.11.01.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Kapcsolódó anyagok

Temetői megemlékezések

Mindenszentek és halottak napját az emberek elhunyt szeretteikre való emlékezéssel töltik. Ilyenkor szinte minden sírra kerül koszorú, virág, gyertya és mécses. Október 31-én városunk vezetői is lerótták kegyeletüket az elődök előtt a celldömölki és az alsósági temetőkben.

Emlékeztek mindazokra, akik jelentős szerepet töltöttek be településünk életében. Fehér László polgármester, Farkas Gábor jegyző valamint Karádi Mihály önkormányzati képviselő megkoszorúzták dr. Gosztonyi János és dr. Gömbös Ferenc, országgyűlési képviselők sírját a celldömölki temetőben. A kegyelet virágait helyezték el Tima László egykori gimnáziumi igazgató és alpolgármester nyughelyén. Mécsesgyújtással adóztak Dala József járási tanácselnök, Horváth Lajos, iskolaigazgató, az Új Kemenesalja örökös szerkesztő bizottsági tagja sírjánál. Főhajtással tisztelegtek Göttmann Bódog egykori csendőr alezredes, Celldömölk Város díszpolgára, valamint Gáyer Gyula botanikus, az általános iskola névadójának sírhelyénél. Alsóságon dr. Kovács Zoltán önkormányzati képviselővel közösen rótták le kegyeletüket Győrffy László országgyűlési képviselő és Varga László Csaba alpolgármester végső nyughelyénél.





Október 31- én, az esti órákban Halottak napi megemlékezést tartottak az Alsósági Katolikus templomban. A szertartás elején Dr. Koltai Jenő katolikus plébános köszöntötte a megjelenteket, majd közös énekkel megkezdődött az ökumenikus istentisztelet, melyet Németh Tamás református lelkész, Kerekes Csaba evangélikus lelkész és Dr. Koltai Jenő katolikus plébános celebráltak. Az olvasmányok és az imádságok mind-mind azokra a szeretteinkre emlékeztettek, akik bár Isten hajlékába költöztek, de szívünkben és lelkünkben örökké továbbélnek. A megemlékezés után gyertyás menet vezetett a ravatalozóhoz. Az ünnepség zárásaként az önkormányzat és a történelmi egyházak képviselői koszorút helyeztek el a ravatalozó mellett található emlékműnél, ahol szintén mécsesgyújtással rótták le kegyeletüket a jelenlévők.

 


KR - VZS

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb