Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Fehér László indul az országgyűlési választáson

2013.11.06.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke október 28-án személyesen mutatta be a párt vasi képviselőjelöltjeit. Az 1-es számú választókerületben dr. Nemény Andrást, a párt Vas megyei elnökét, a 2-es körzetben pedig Fehér Lászlót, Celldömölk polgármesterét indítják.

„Ma Magyarországon a legnagyobb probléma az egzisztenciális biztonság hiánya” – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, ahol Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a párt vasi képviselőjelöltjei mellett a szocialisták választási programját is bemutatta. Véleménye szerint programjuk igazi baloldali program, amennyiben öt kiemelt társadalmi csoportra: a gyermekekre, a nőkre, a munkavállalókra, a kis- és középvállalkozókra, valamint az idősekre, nyugdíjasokra koncentrál. „Egy igazságos, szabad és biztonságos Magyarországot akarunk, ahol a jólét a hétköznapok része a magyar családok számára” – jelentette ki Mesterházy. Az MSZP a választási programmal egyidejűleg elindította a „szembesítő kampányát”, melyben a Fidesz politikusait azokkal az ígéretekkel kívánják szembesíteni, amelyekkel 2010-ben a választópolgárokat „traktálták”. „A ’Beszéljük meg’ kampány során az MSZP jelöltjei végigjárják mind a 106 választókörzetet, és lakossági fórumok keretében meghallgatják a választópolgárok problémáit, és megismertetik velük választási programjukat” – mondta el Mesterházy Attila a Szombathelyen tartott sajtótájékoztatón.





A párt programjának ismertetése közben zajlott a jelöltek bemutatása is. Az MSZP és az Együtt–PM választási megállapodása alapján Vas megyében a három választókörzetből kettőben az MSZP, egyben pedig a Bajnai Gordon vezette Együtt–PM szövetség állít jelöltet, közös jelöltként tekintve a képviselőjelöltekre. Az 1-es számú, szombathelyi központú választókerületben dr. Nemény Andrást, a párt Vas megyei elnökét, indítják. Mesterházy Attila dinamikus, fiatal politikusként jellemezte Nemény Andrást, aki a szocialista frakció tagjaként fejlesztéspolitikai kérdésekkel foglalkozik. A párt másik vasi jelöltje Fehér László, Celldömölk polgármestere, aki Mesterházy Attila megfogalmazásában egy „hiteles és elfogadott szereplője a Vas megyei közéletnek”. Vele kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy többször is megválasztották Celldömölk polgármesterének, tagja a megyei közgyűlésnek, és a sport területén is bizonyított sikeres vezetőként.

Az Új Kemenesalja kérdésére Fehér László elmondta: nagy dilemmát okozott számára, hogy elvállalja-e az országgyűlési képviselőjelöltséget. A pártoktól, civil szervezetektől, a térség polgármestereitől érkező számos felkérésre végül igent mondott. Kiemelte, a választókerületet a rendszerváltás óta nem képviselte Celldömölkön élő politikus, s azok a települések, melyek helyi kötődésű politikussal képviseltetik magukat az országgyűlésben, gyakran nagyobb mozgástérrel bírnak, hiszen közvetlenül a döntések közelében vannak. Az elmúlt évtizedben városvezetőként, megyei képviselőként és a regionális fejlesztési tanács tagjaként megszerzett tapasztalatait szeretné országgyűlési képviselőként Celldömölk és Vas megye javára hasznosítani, még több sikeres fejlesztési programot, beruházást megvalósítani a város és a térség fejlesztése érdekében. Hangsúlyozta, hogy polgármesteri ciklusát feltétlenül kitölti, és a 2014. évi önkormányzati választásokon polgármesterként is kíván indulni, amennyiben erre megfelelő politikai és jogi feltételek állnak fenn.

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb