Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Vasi polgármesterek találkozója Celldömölkön

2013.10.20.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

A Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület minden évben tanulmányutat szervez tagjai részére. Október 9-én Celldömölkre látogattak el a vasi települések vezetői.

 


Vép városában 19 taggal alakult meg 2006-ban a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület. Azóta további hat település csatlakozott a pártoktól független civil szervezethez, mely a megye járásának többségét felöleli. Az egyesület az alakulása óta tartja magát a célkitűzéséhez, melynek lényege az önkormányzati érdekek, ezen belül a polgármesterek munkájának a segítése. Vargyai Vilmos, a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület elnöke elmondta, hogy szervezetük legfőbb feladata az érdekérvényesítés, a tagok által képviselt térség és települések fejlesztése, az erőforrások összefogása, azok hatékony felhasználása, és az infrastrukturális fejlesztések összehangolása.


Október 9-én „Ismerd meg szűkebb hazádat!” programcímmel a megye polgármesterei szakmai kirándulást szerveztek térségünkben. Ostffyasszonyfa és Csönge után Celldömölkre tettek kitérőt, ahol Fehér László, polgármester fogadta a vasi települések első embereit. A városvezető röviden kitért Celldömölk történelmi múltjára, a város vasúti jellegére, az egyházi turizmus jelentőségére, majd azokat a fejlesztéseket ismertette, amelyek a közelmúltban fejeződtek be illetve jelenleg zajlanak a városban. A jelenlévő polgármesterek országos szintű kérdésekre is kitértek, köztük a munkanélküliség helyzetére, valamint a hulladékgazdálkodás területét érintő változásokra, mely elsősorban a szolgáltatóknak okoz némi fejtörést. Az eltérő településszerkezetek ellenére kiderült, hogy a kis- és nagyvárosok azonos problémákkal küzdenek, ezért szükség van az érdekeik szervezett keretek között történő képviseletére. Vargyai Vilmos elmondta, hogy a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület is készül már a következő évi választásra. A civil szervezet úgy döntött, hogy képviseltetni szeretné magát a megyei közgyűlésben és jelölteket indít a Vas megyei önkormányzati választásokon.


 


B-VZS

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb