Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

A bencés kolostorba költöztek az elsős diákok

2013.10.02.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Szeptember 2-án a Szent Benedek Katolikus Általános Iskolában is becsengettek. Az idei tanévben a bencés kolostor is gyermekzsivajtól lesz hangos - az első osztályos diákok már elfoglalták az épületben kialakított osztálytermeket.

 


A Szent Benedek Katolikus Általános Iskola diákjai, pedagógusai augusztus 31-én tartották tanévnyitó ünnepélyüket. Elsőként Kirner Antal Zoltán katolikus plébános szólt az intézmény legfiatalabb tanulóihoz, akik kicsit megszeppenve és izgatottan sorakoztak fel az iskola udvarán. A 2013/2014-es tanévben 44 elsős kezdi meg tanulmányait az intézmény falai között, így két párhuzamos első osztály indul. Czupor Attila iskolaigazgató elmondta, hogy a nyár elején a ballagó nyolcadikosoktól vettek búcsút, most pedig az új tanév legifjabb tanulóit üdvözölhetik, akik szintén megérdemlik, hogy külön ünnepség keretében köszöntsék őket. Az igazgató beszédében a szeptembertől bekövetkező változásokat is ismertette a megjelentekkel. Elmondta, hogy az idei év egyik lényeges változása, hogy a tanítás két helyszínen zajlik majd. Az első évfolyamra járók a bencés kolostorban kezdik meg tanulmányaikat. Az épületben számukra új osztálytantermeket alakítottak ki a nyár folyamán, hogy otthonosabb körülmények között, modern környezetben kezdhessék el az iskolai életet. A beruházás mintegy négy és fél millió forintba került, melyre az iskola költségvetéséből különítettek el keretet, de az egyházközség és az iskola alapítványa is támogatta a felújítást. Beszédében kitért még az oktatási rendszerben bekövetkező változásokra is, majd az intézményben történt személyi változásokat ismertette.


Már a tanév első napján birtokba vették az elsősök az egykori klastromban kialakított két új tantermet.  A patinás falak mögött korszerű osztálytermek várták szeptember 2-án a gyerekeket. Új bútorokkal, interaktív táblával és dekorációs elemekkel lettek felszerelve a mostantól tanteremként funkcionáló helyiségek. A tanév első napján az intézményre, az ott dolgozó pedagógusokra és diákokra dr. Koltai Jenő esperes-plébános Isten áldását kérte. A bensőséges ünnepségen Kirner Antal Zoltán katolikus plébános örömét fejezte ki, hogy az iskola új generációja a kegytemplom szomszédságában kezdi meg általános iskolai tanulmányait.


VZS

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb