Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Együtt hatékonyabb az edzés

2013.09.25.

Karvalics Roxána

Szeptember 13-án nyitotta meg kapuit az Impulse Fit House edzőterem Alsóságon. A konditeremben az edzőgépek használata mellett lehetőség van különböző csoportos tréningeken részt venni. Igénybe vehető a manapság egyre népszerűbb TRX oktatás, fitt cross és step dance edzés, vagy akár dinamikus jóga is.

Fontos volt már, hogy Celldömölkön legyen egy olyan létesítmény, ahová az emberek eljárhatnak közösségbe mozogni. A csoportos foglalkozásokon nagyobb a motivációs erő, mintha valaki egyénileg elkezd sportolni. Az edzőteremben szeptember második hétvégéjén kezdődtek el a tréningek, mindenki díjmentesen igénybe vehette a különböző szolgáltatásokat. A megnyitó vendége volt a celldömölki származású Pozsonyi Zsolt, TRX master trainer, aki pénteken és szombaton is tartott edzéseket.


   


Különösen nagy öröm számomra, hogy itt, Celldömölkön is nyílt egy hivatalos, színvonalas TRX, illetve fittnessterem. Már négy éve foglalkozom ezzel a sportággal, napjainkban egyre jobban hódít ez a fajta tréning, az élsportolókon keresztül a sztárokig sokan edzenek TRX-szel. Azt gondolom, hogy szinte már az egész ország ismeri, úgyhogy itt volt az idő, hogy Celldömölkön is népszerűsítsék.


»Hogy zajlik egy edzés, illetve milyen pozitív hatása van a TRX-nek?


- A TRX egy hordozható, felfüggeszthető funkcionális tréning eszköz, ezért ezt az edzéstípust mi funkcionális edzésként nevezzük meg. Ez egy olyan edzésmódszer, melynek gyakorlatai a mindennapi életből vett mozdulatokból építkeznek. Jöhet a húzódzkodás a játszótéren, fekvőtámasz a kerti padon, a használható eszközök végeláthatatlan sorával. Központban van a törzserőnek a fejlesztése, az úgynevezett core izmok stabilitását tudjuk fejleszteni ezzel, a "core izmok" elnevezés a ferde-, haránt- és egyenes hasizmok, az alsó háti izmok és farizmok együttesére vonatkozik. A TRX-nek köszönhetően folyamatosan dolgoznak ezek az izmok, így gyönyörű tartást, feszes hasat és fájdalommentes hátat nyerhetünk. Emellett nagyon jó módszer arra, hogy az állóképességet és az erőt is fejlesszük. Próbáljuk az embereket egészségesebbé tenni, férfiak és nők egyaránt használhatják, fittségi szinttől függetlenül.


 


»Magyarországon te tartod a képzéseket…Milyen út vezetett idáig?


- Gyerekkorom óta sportolok, itt jártam Celldömölkön gimnáziumba, majd Szombathelyen a Tanárképző főiskolán, biológia-testnevelés szakon végeztem. Dolgoztam labdarúgó edzőként a BVSC-nél, majd személyi edzéssel foglalkoztam. Most már öt éve, hogy rátaláltam az interneten a TRX-re, találtam egy olyan fotót, ahol az amerikai katona egy ágyúcsövön lógott TRX-be akasztva, nagyon megtetszett, láttam benne kihívást és fantáziát. El kezdtem kutakodni és szerencsére gyorsan be tudtam szerezni Ausztráliából az első eszközt, utána pedig részt vettem egy olaszországi képzésen. Büszkén állíthatom, hogy nagyobb európai országokat megelőzve Magyarországon elkezdtünk ezzel foglalkozni és az amerikai partnerek is elismernek minket. A nemzetközi rendszerben én vezető instruktor vagyok, több mint három éve kaptam meg ezt a címet, lényegében Magyarországon most én vezetem a TRX képzéseket. Ez tölti ki a napjaimat, az utóbbi 4-5 éve erről szól az életem, sajnos nem jut idő arra, hogy én magam edzéseket tartsak. Egy évig dolgoztam az FTC pler-nél mint erőnléti edző, télen a kecskeméti labdarúgó csapatnak a felkészítését segítettem. Nagyon sikeres a dolog, sok edző is részt vesz a képzéseken. Már nehéz olyan sportágat mondani, ahol ne használnák ezt az edzéstípust. Labdarúgócsapatoktól kezdve, a vízilabda-válogatott, a jégkorongozók és úszóolimpikon is fejlesztik magukat TRX-szel.


 


Karvalics Roxána


dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb