Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Az alsó tagozatos diákok verseny eredményeiről

2013.07.09.

A Dinasztia Tankönyvkiadó követve az elmúlt évek hagyományait, ismét meghirdette a LÜK bajnokságot az általános iskolák 2. és 3. osztályosai számára. A diákok több fordulón, saját évfolyamuknak megfelelő szintű feladatokkal mérhették össze tudásukat, Logikájukat, Ügyességüket és Kreativitásukat. Az első megmérettetés iskolai szintű volt, majd a legjobban teljesítő kisdiákok a kistérségi és a regionális, döntőbe jutottak tovább. A feladatlapok magyar és logikai összefüggéseket kereső példákat tartalmaztak, de a tanulók matematikai tudására is rákérdeztek. A régiós versenyen a Városi Általános Iskola 3.a osztályosai közül Pörneczi Fanni ötödik helyezést ért el, a második helyet megszerző Horváth Vivien az országos versenyen is sikeresnek bizonyult. A bajnokságra Szabóné Tulok Katalin készítette fel a diákokat. Ugyanebben a fordulóban a második osztályosok mezőnyében Szabó Márton a harmadik  helyet szerezte meg, a 2.a osztály tanulója az országos döntőben is eredményesen szerepelt. Felkészülését Németh Lászlóné segítette.




Évről-évre megrendezésre kerül az Apáczai Kiadó komplex tanulmányi versenye is, mely idén „Barátaim az állatok” címmel lett meghirdetve. A budapesti országos döntőre három írásbeli forduló után juthattak tovább a legjobbak. A végső megmérettetés 40 csapat részvételével zajlott, a diákoknak matematika, magyar, rajz, ének és környezetismeretből kellett számot adniuk. A rangos küzdelemben a Városi Általános Iskola „Könyvbúvárok” csapata a 10. helyen végzett, a csapatmunkában Berki Aliz, Ferencz Réka és Hérics Máté, 3.a osztályos tanulók vettek részt. Ugyanezen a versenyen a 2.a osztályosok által képviselt „Furfangos Tudorkák” fantázianévre hallgató csapat a 9. helyen zárta az országos döntőt. A háromfős csapatot Szabó Márton, Rosta Bence és Végh Tamás alkotta.


Nemcsak csapatmunkában, hanem egyénileg is remekeltek az iskola alsós diákjai. Jakab Flóra 4.c osztályos tanuló az Anyanyelvi és irodalmi tanulmányi verseny megyei döntőjében a 7. helyezést érte el, felkészülését Lőkkösné Varga Alíz segítette.


 


Vajda Zsuzsa


 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb