Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület nyilvántartás

2010.08.27.

Helyi Választási Bizottság

9500 Celldömölk Városháza tér 1.

C/5156/10/2010

 

 

 

HATÁROZAT

 

A Celldömölki Helyi Választási Bizottság a Celldömölkön 2010. augusztus 27-én megtartott ülésén meghozta az alábbi

 

10/2010.(VIII.27.) sz. határozatát:

 

 

Cselekvő Összefogással Celldömölkért  Egyesület (székh: 9500 Celldömölk király J. u. 11. képv:Fehér László) jelölő szervezetet nyilvántartásba veszi Celldömölk településen a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2010. évi választásán.

 

E határozat ellen a Helyi Választási Bizottságnál benyújtott, de a Vas Megyei Területi Választási Bizottságnak címzett fellebbezést lehet benyújtani, úgy, hogy a fellebbezés a határozat meghozatalától számított két napon belül – vagyis 2010. 08.29  – megérkezzen. A fellebbezésnek tartalmaznia kell a fellebbezés benyújtójának nevét, lakcímét (székhelyét) is – ha a lakcímétől (székhelyétől) eltér – postai értesítési címét, valamint a fellebbezés benyújtójának választása szerint telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét, illetőleg kézbesítési megbízottjának nevét és telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét.

 

 

I N D O K O L Á S

 

 

A Fehér László a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület képviselője 2010. 08. 27. napján kérte a jelölő szervezet nyilvántartásba vételét Celldömölk településen a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2010. évi választásán.

 

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 51.§ (1) bekezdésének c.) pontja alapján:

„(1) Azt a jelölő szervezetet, amely jelöltet vagy listát kíván állítani, a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásából a választás kitűzését követően kiállított kivonat becsatolásával kell bejelenteni az alábbiak szerint:

c.) ha a jelölő szervezet csak egy országgyűlési egyéni választókerületben, illetőleg csak egy településen kíván jelöltet állítani, az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságnál, illetőleg a helyi választási bizottságnál.”

 

A Ve. 149.§ g.) pontjának értelmezésében jelölő szervezet alatt érteni kell:

„g.) jelölő szervezet: a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló 1989. évi XXXIII. törvény szerint bejegyzett párt, valamint az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény szerint bejegyzett társadalmi szervezet, a közös jelöltet, listát állító jelölő szervezetek egy jelölő szervezetnek számítanak.”

 

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvénynek a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a kisebbségi önkormányzati képviselők választásán történő végrehajtásáról szóló 5/2010. (VII.16.) KIM rendelet 42.§-a és 1. melléklete alapján a jelölő szervezetet a 6. minta szerinti „P” nyomtatványon kell bejelenteni.

 

A Ve. 105/A.§ (2) bekezdésének a.) pontja szerint:

„(2) A helyi választási bizottság

 

a.) dönt a polgármester-, az egyéni listás, illetőleg az egyéni választókerületi jelöltek, a kompenzációs listák, valamint a csak egy településen jelöltet állítani kívánó jelölő szervezetek nyilvántartásba vételéről, illetőleg elutasításáról.”

 

„(2) Az illetékes választási bizottság minden, a törvényes feltételeknek megfelelő jelölő szerveztet, jelöltet, illetőleg listát – a bejelentését követő 2 napon belül – nyilvántartásba vesz.”

 

A Helyi Választási Bizottság megállapította, hogy a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület jelölő szervezet képviselője a bejelentéssel egyidejűleg csatolta a jogszabály által előírt iratokat, melyekből megállapítható, hogy a jelölő szervezet a nyilvántartásba vétel törvényes feltételeinek megfelel, ezért a rendelkező részben foglaltak szerint döntött.

 

A Helyi Választási Bizottság a határozatát a Ve. 105/A.§ (2) bekezdésének a.) pontjában foglalt hatáskörében eljárva, a Ve. 51.§ (1) bekezdés c.) pontja, 55.§ (2) bekezdése és 149. §-ának g.) pontja alapján hozta.

 

A fellebbezési jogot a választási eljárásról szóló 1997. évi 79-80.§-ai alapján biztosította.

 

Celldömölk, 2010. augusztus 27.

 

 

 

 

 

                                                                                              dr. Smidéliusz Sándor

                                                                                     a Hely Választási Bizottság elnöke

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb