Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Ki a leg-öko-sabb! Öko-túra akadályversennyel

2021.04.23.

 „TE TEGYÉL ÉRTE!” – KLÍMATUDATOSSÁGOT ERŐSÍTŐ


LAKOSSÁGI SZEMLÉLETFORMÁLÁS CELLDÖMÖLKÖN


Projektazonosító: KEHOP-1.2.1-18-2018-00093


Kedvezményezett: Celldömölk Város Önkormányzata


 


Ki a leg-öko-sabb! Öko-túra akadályversennyel


Kemenes Vulkán Park


 


A „Te tegyél érte! – Klímatudatosságot erősítő lakossági szemléletformálás Celldömölkön című, KEHOP-1.2.1-18-2018-00093 azonosító számú projekt keretében szerveztünk öko-túrát a Celldömölki Városi Általános Iskola diákjai számára, a programon 106 diák vett részt.


Az akadályversennyel egybekötött túra a Kemenes Vulkán Parknál kezdődött. Először a Vulkánpark környezetében az állatok védelme érdekében kihelyezett rovarhotelről, madáretetőkről és madárodúkról kaptak információkat. A túra a Ság hegyre vezetett, ahol megismerkedhettek a hegy flórájával és faunájával, bemutattunk nekik egy denevérodút is, illetve az erdő szintjein lakozó élőlényekkel ismerkedhettek meg, különös figyelmet fordítva a védett állatokra és növényekre. A Vulkánparkhoz visszatérve a föld, a levegő, a víz, a talaj, a megújuló energiák témaköréről beszélgettünk velük.


Ezután, hasznosítva a túra során szerzett ismereteket, elkészítették az erdő szintjeit bemutató installációt. Csoportokban dolgoztak a négy szinten, majd a dobozokban megalkotott erdőszinteket egységesítve állt össze az installáció.


Szintén csoportban dolgoztak a terményekből alkotott tárgyakon, amelyek megalkotásában az ismeretek és a fantáziájuk segítették őket. A terményeket a hegyen, az erdők alján gyűjtötték össze, a tobozokból állatfigurákat alkottak különböző kiegészítők segítségével.


Egyúttal minden gyermek megrajzolta a saját kitűzőjét. A jelvényre az ökológia, a környezet témaköréből választottak maguknak, amit a rajzolás után jelvénykészítőgéppel végleges formába öntötték.


Az eseményen készült képek megtekinthetők a KEHOP-1.2.1-18-2018-00093 - „Te tegyél érte!” – klímatudatosságot erősítő lakossági szemléletformálás Celldömölkön aloldalon.


dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb