Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Klímatudatossági akciónap a Gimnáziumban

2022.04.26.

 „TE TEGYÉL ÉRTE!” – KLÍMATUDATOSSÁGOT ERŐSÍTŐ


LAKOSSÁGI SZEMLÉLETFORMÁLÁS CELLDÖMÖLKÖN


Projektazonosító: KEHOP-1.2.1-18-2018-00093


Kedvezményezett: Celldömölk Város Önkormányzata




„TE TEGYÉL ÉRTE!”


Klímatudatosságot erősító szemléletformálási Akciónap: 16-24 évesek részére – Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium Fenntarthatósági témanap keretében


2022. április 25-én a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumba animátorok látogattak a klímatudatosságot erősítő lakossági szemléletformálási akció keretében.


Az akciónap során két helyszínen várták a programok a diákokat a gimnázium területén. Az egyik osztályteremben felállításra került Celldömölk város klímastandja, ahol többféle klímakvízt is tölthettek a diákok. A program során számos diák volt kíváncsi a személyes, természetre gyakorolt hatására, így megmérhették ökológiai lábnyomukat. A klímastand keretében az újrahasznosításról, újrahasználatról hallgathattak előadást a résztvevők, valamint megismerhették a Klímabarát Települések Szövetségének szakmai anyagait.


Honorálták a helyes szakmai ismerettel rendelkező diákokat, hiszen a kvízt legjobban kitöltők közül osztályonként 1-1 fő értékes, zöld ajándékcsomagban részesült.


Az iskola udvarán parkolt egy elektromos meghajtású BMW személygépkocsi, melyről a diákok meghallgathattak egy rövid tájékoztatót. Ezután egy segítővel kipróbálhatták és menetközben figyelhették meg annak működését.


Az Akciónap keretében kihirdetésre került a „Klímatudatosnak lenni menő” címmel kiírt slam poetry pályázat eredménye is. A beküldött pályamunkák közül két kiemelkedő alkotás értékes díjazásban részesült. Érkezett egy közösségi pályamunka is, amelynek videóanyaga az Akciónap keretében került felvételre, mivel a szöveg erre az időpontra lett kész véglegesen.


Az eseményen kitöltésre került 118 db Klímakvíz, 50 db ökológiai lábnyom. A Slam Poetry versenyben pedig 26 fő vett részt, két egyéni és egy csoportos pályamunkával.


Az eseményen készült képek megtekinthetők a KEHOP-1.2.1-18-2018-00093 - „Te tegyél érte!” – klímatudatosságot erősítő lakossági szemléletformálás Celldömölkön aloldalon.

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb