Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Celldömölki Műszaki Szakközépisk. komplex akadálymentesítése

2010.04.21.

 

 
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
 
Projekt azonosító száma:          NYDOP-5.1.1/C-09-2009-0025
 
Projekt neve:    Celldömölki Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola komplex akadálymentesítése
 
Előzmények:
Celldömölk Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program támogatási rendszerében, a NYDOP-2009-5.1.1/C-09 „Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)” tárgyú pályázati konstrukcióban „Celldömölki Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola komplex akadálymentesítése” című pályázatán nyert támogatást.
A pályázat teljes költségvetése: 39.018.803 Ft, amelyből az elnyert támogatás összege 33.165.982 Ft, a szükséges önerő 5.852.821 Ft.

A Támogatói Okirat aláírására 2010. március 2-án került sor.

Projekt leírása:
 
Celldömölk Város Önkormányzata a Celldömölki Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola komplex akadálymentesítésének megvalósítását tervezi. A pályázat célja a kistérség szakképzésében fontos szerepet betöltő intézményben lehetővé váljon a fogyatékos diákok és a megváltozott munkaképességű dolgozók számára az épület önálló használata. Az épület valamennyi a közszolgáltatást érintő funkciója mindenki számára egyaránt hozzáférhető lesz. A fejlesztéssel egy hosszú távon is fenntartható és üzemeltethető fizikai és info kommunikációs akadálymentesítési rendszer kerül kialakításra, a hatályos előírások betartásával.
 
A Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola komplex akadálymentesítésének fő lépései az alábbiak szerint alakul: az épület gépjárművel való megközelítése, bejutás az épületbe, akadálymentes WC, az épület önálló, biztonságos, könnyű használata, info- kommunikációs rendszer kiépítése, az épület biztonságos elhagyása.
5,5 x 3,6 m alapterületű akadálymentes parkoló kialakítása az épülettől északra jelzőtáblával felfestéssel. A parkoló és a bejáratok között szilárd burkolatú járda található, amelyhez elkészülnek majd a rámpák egyoldali korláttal. A rámpák eltérő színű vezetősávval lesznek ellátva. Az üvegezett bejárati ajtón 1,5 méter magasságban a gyengénlátók részére tájékozást segítő jeleket helyezünk el.
Az épület földszintjén a közlekedés akadálymentesen megoldható, a helyiségek megközelíthetőek és megfelelnek az akadálymentes használathoz. Az aula akadálymentesítésére hangostérképet alkalmazunk majd amelyet az egyes padlólapok bemarásával egészítünk ki. A hangostérkép helyét hangjelzéssel jelzünk majd a bejáratnál. A többi közlekedőben utólag festett illetve ragasztott kontrasztos sávot alakítunk ki. Új burkolat esetében a taktilis felületet a burkolat anyagából alakítjuk ki.
Nemenként akadálymentes illemhelyeket alakítunk ki az emeleten és a földszinten is a következőképpen, az ajtók min. 90 cm kifelé nyílók, belül 75 cm magasságban behúzó karral ellátva, kívülről nyithatók. Belül 2,1 m magas világos csempeburkolat amelyen 65-90 cm magasságban sötétebb sáv fut körbe. A falra fix kapaszkodót szerelünk. A mosdók konkáv kialakításúak. Továbbá a biztonság érdekében vészcsengőt helyezünk el, amely a folyóson illetve a portán is jelez.
Az öltözőben alakítjuk ki a mozgáskorlátozott padozatba süllyesztett zuhanyzó egységet, amelyhez függőleges kapaszkodó szerelünk.
A földszint és az emelet között az akadálymentes kritériumoknak megfelelő felvonót építünk be. A gombok tapintható információkkal lesznek ellátva.
Az infokommunikációs akadálymentesítés biztosítása érdekében szintenként információs táblát helyezünk el. Minden helyiséget kontrasztos és braille írással ellátott jelző táblát helyezünk el.
A gyengénhallók részére mobil induktív hurkot szerzünk be, melynek tárolási helyét piktogrammal jelöljük.
 
A projekt megvalósításának tervezett kezdő időpontja:            2010.03.02.
 
A projekt fizikai megvalósulásának tervezett napja:                  2010.12.31.
 
 
Kedvezményezett neve és elérhetősége: 
 
Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Szentháromság tér 1.
Tel: 95/525-810 Fax: 95/420-304
e-mail: celldomolk@celldomolk.hu 
 
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: 
 
VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.
Nyugat-dunántúli Területi Iroda
9400 Sopron, Verő József u. 1.
Tel.: 99/512-710 Fax: 99/510-150
e-mail: vati@vati.hu
 
 

 
Kiadott sajtóközlemények
 
Projektről megjelent cikkek
 
Projektről elkészült fotók
 
 

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb